Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjena pozivnog broja

Kosovo s nacionalnim telefonskim kodom +355

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovo, koje je prije četiri godine proglasilo svoju neovisnost, ubuduće će koristiti međunarodni pozivni broj Albanije +355, odluka je kosovskog parlamenta.

Skupština Kosova usvojila je rezoluciju o zamjeni aktualnih pozivnih brojeva za Srbiju - + 381 i Sloveniju - +386 te francuskog operatera - +377.

Prihvaćanje pozivnog broja Albanije je, kako se navodi, posljedica činjenice da Kosovo nije članica međunarodne organizacije za telekomunikacije i ne može imati vlastiti pozivni broj.

Rezolucijom se od kosovske vlade traži da čim prije inicira pregovore s albanskom vladom o korištenju njihova međunarodnog prefiksa. Jedinstveni međunarodni prefiks Albanije bi, prema toj rezoluciji, važio ne samo za fiksnu telefoniju, umjesto dosadašnjeg +381, već i za dva mobilna operatera s pozivnim brojevima +377 i +386. Također se ističe da se još važeći ugovori o korištenju sadašnjih međunarodnih prefiksa trebaju ispoštovani do njihova isteka, no da se dalje ne produžavaju.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

>> Telefonima je 'odzvonilo'?

Ovim korakom, kako su rekli kosovski zastupnici, Kosovo i njegovi građani mnogo će dobiti na političkom, gospodarskom i sigurnosnom planu.

Odluku o zamjeni dosadašnjih pozivnih brojeva Skupština Kosova je donijela nešto prije od donošenja odluke o ukidanju nadziranja kosovske nezavisnosti, što bi, kako je planirano, trebalo uslijediti 10. rujna.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene