Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za tri osobe se traga

Kosovo: Pod lavinom 10 mrtvih, spašena djevojčica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset osoba je poginulo, dok se za još troje traga u lavini koja je u subotu zatrpala 12 kuća u selu Restelica u općini Dragaš na jugu Kosova, potvrdio je večeras predsjednik općine Sami Jonuzi.

Lavina visoka 10 metara a široka 500 metara, prekrila je 12 kuća od kojih je 10 prazno jer su vlasnici na radu u Italiji i Švicarskoj. Iz jedne od zatrpanih kuća spašena je sedmogodišnja djevojčica kojoj je pomoć pružena u zdravstvenoj ustanovi i stanje joj je stabilno.

Snage sigurnosti Kosova, policijski specijalci i lokalni dragovoljci poduzimaju sve kako bi došli do zatrpanih ljudi, a napore im otežava strmi teren i nanosi koji su taj dio sela učinili neprohodnim. Put prema Restelici nije prohodan zbog velikog snijega, a otežane su i telefonske veze.

U akciju spašavanja uključeni su i pripadnici turskog kontingenta KFOR-a, koji su zajedno s lokalnom samoupravom angažirali mekanizaciju na čišćenju zametenog puta koji vodi prema Restelici.

Predsjednica Kosova Atifete Jahajga izrazila je žaljenje zbog ove tragedije te pozvala sve da poduzmu maksimalne napore u spašavanju preostalih osoba zatrpanih lavinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene