Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa Franjo

'Korijen migrantske krize u nepoštenom gospodarskom poretku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepošteni globalni gospodarski poredak, koji novac stavlja ispred čovjeka, u korijenu je migracijske krize koja se događa u Europi i svijetu, rekao je papa Franjo.

"Glavni uzrok je zao, nepošten socijalno-gospodarski sustav", rekao je Papa u razgovoru za portugalski radio. "Nepošten je zato što mu u središtu nisu ljudi. Prevladavajući gospodarski sustav u središte stavlja novac", dodao je.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Urbi et orbi Papa na Uskrs poslao poruku zapadnom Balkanu: "Posebno mi je u mislima" Slika nije dostupna Zgrožen i zaprepašten Papa: Smrti migranata u Austriji su zločini koji vrijeđaju čovječanstvo

Franjo kaže da u zemlje iz kojih ljudi bježe treba dovesti mir i napredak i kao primjer izdvaja muslimansku manjinu Rohingya iz zapadnog Myanmara. Brojni od njih poginuli su na moru pokušavajući doći do Malezije i Indonezije.

KAOS U SUSJEDSTVU Izbjeglice iz Mađarske na putu u Austriju krenule kroz Sloveniju, Austrijanci šalju vojsku na granicu

Papa je zamoljen i da pojasni svoj poziv od 6. rujna kada je svaku katoličku župu u Europi pozvao da primi jednu migrantsku obitelj. "Kada sam to rekao, nisam misli da oni nužno moraju živjeti u župi, nego da župna zajednica za njih nađe neko mjesto, kutak i pretvori ga u mali stan", rekao je.

Ustrajao je u tome da migranti "moraju imati krov nad glavom, da ih se mora dočekati i integrirati u zajednicu". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene