Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvao val sukoba

Kontroverzni film 'Nevinost muslimana' zapravo ne postoji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlog tjedna, zbog anti islamskog isječka filma 'Nevinost muslimana', u Libiji su ubijeni američki veleposlanik i još troje ljudi, no sad se u pitanje dovodi čitav film, odnosno njegovo postojanje.

Kontroverzni film, čiji se 14-minutni ulomak pojavio na internetu, čini se ne postoji, jer ga nitko nije vidio u cijelosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kulminacija nasilja? Imam izdao fetvu: 'Pobijte sve koji imaju veze s tim filmom' Slika nije dostupna 'Smrt Americi' Žestoki prosvjedi u Kabulu protiv antiislamskog filma

>> Je li film o Muhamedu umjetnička sloboda ili provokacija?

Njegov redatelj i producent, koji se bavi usput i nekretninama, Sam Bacile (ili još Nakoula Basseley Nakoula), koji se trenutno skriva od očiju javnosti, ranije je izjavio kako je film, prije nazvan 'Nevinost Bin Ladena', prikazan u cijelosti u kino dvorane Vine u Hollywoodu, prenosi Business Insider.

No, zaposlenik te kino dvorane rekao je za Los Angeles Times kako se nitko nije pojavio na projekciji tog filma, niti ga je on sam pogledao.

Na YouTubeu postoji i 'duža' verzija istog filma, nazvana 'nevinost muslimana 74 min', no radi se o prijevari, jer je to istih 14 minuta ponovljeno nekoliko puta zaredom.

Jedna od glumica u tom filmu, Cindy Lee Garcia, rekla je za Hollywood Reporter, kako niti ona nije vidjela film u cijelosti, već samo 14 minuta, kao i svi drugi.

'Taj film ne postoji. Naporno smo tražili taj film u cijelosti i nismo pronašli ništa. Postoji čitava zabluda kako se radi o velikom Hollywoodskom projektu, a ne jadno posloženom videu', istaknuo je Marium Mohiuddin iz Muslimanskog vijeća za odnose s javnošću.

O reakcijama koje je film izazvao u islamskom svijetu, ali i je li bogohuljenje na zapadu postalo način života- pogledajte u večerašnjem Provjerenom u 22:25h.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene