456574
456574
456574
456574
456574

''Trumpov ton i realizam su obećavajući''

  • , 09.11.2016., 19:40
  • Autor:
  • komentara

Iz Washingotna se za Dnevnik Nove TV javila komunikologinja Željana Grubišić koja je dočarala atmosferu i razmišljanja građana iz prijestolnice SAD-a.

 
 
 
 
Željana Grubišić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Željana Grubišić (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Kakve su reakcije u glavnom gradu?

Jednom rječju, šok i nevjerica. Nitko ipak nije mogao predvidjeti ovakav ishod i na ovakav način, iako čujem nemiri su bili i na ulicama samog glavnog grada odmah nakon proglašenja pobjednika. Međutim, atmosfera je uglavnom mirna i staložena, jer mislim da je ono što slijedi velik posao s jedne i druge strane, republikanske i demokratske, da se ujedini zemlja.

Što iščitavate iz izbornih rezultata? Građani su se očito zasitili političkih dinastija na vlasti i političkih elita općenito, kada su izabrali čovjeka bez jednog jedinog dana političkog iskustva.

Da, poruka je jasna da je američka nacija ipak tražila promjenu i to dubokih korjena, odlazak od establišmenta i elita, jednu promjenu koja će svakodnevnom, malom čovjeku napraviti razliku u životu. Zato je radnička klasa u SAD-u masovno glasala za Donalda Trumpa i vidimo da ipak u njegovom pobjedničkom govoru, prvom govoru nakon izbora, on je sam, što mi je osobno drago, promijenio ton, gdje je daleko poniznijim tonom tražio pomoć od američke nacije i građana, jer sam je svjestan da je novopridošlica bez ikakvog iskustva i da mu treba obilna pomoć u poslu koji ga čeka. Dakle mislim da jedna poniznost i prihvaćanje situacije onakva kakva jest, s njegove strane i u ovom tonu koji je izrazio, jako obećavajuća. Da zaključimo jednim pozitivnim tonom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se