Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Komšić kritizira Lajčaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić kritizirao je visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Miroslava Lajčaka zamjerivši mu na pasivnosti, odnosno nekorištenju ovlasti koje mu omogućavaju nametanje zakona i smjenjivanje dužnosnika u BiH.

Komšić se ljuti nakon što je prošlog tjedna Lajčak odbio njegov zahtjev da ukine članak 17 Zakona o državljanstvu kojim je regulirano da osobe iz BiH koje steknu državljanstvo druge zemlje gube pravo na bosanskohercegovačko državljanstvo ukoliko to nije regulirano bilateralnim ugovorom. Zbog takve naravi članka 17 Zakona o državljanstvu bošnjački član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić protivi se ratifikaciji bilateralnog ugovora o dvojnom državljanstvu između BiH i Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BiH: Lajčak poziva na brže reforme Slika nije dostupna SDP BiH: 'Lajčak je licemjeran'

Komšić je na svojem internet blogu istaknuo da je Lajčak odbijanjem njegova zahtjeva 'potvrdio da je definitivno odlučio ne miješati se u svoj posao, te da se bavi nekakvim virtualnim reformama i procesima od kojih nitko ne vidi nikakve koristi'.

'Za mene je Lajčak razočaranje', ističe Komšić na svom internet blogu i dodaje da ga je razočarala Lajčakova pasivnost i strah od Milorada Dodika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene