Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Komemoracija na Bleiburškom polju 17. svibnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnja komemoracija povodom šezdeset i treće obljetnice bleiburške tragedije održat će se u subotu, 17. svibnja, na Bleiburškom polju u Austriji, priopćio je Ured Hrvatske inozemne pastve.

Komemoracija će započeti u 11 sati molitvom kod grobnice hrvatskih žrtava na mjesnom groblju u Unter-Loibachu, a nastavit će se procesijom do Bleiburškoga polja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Jasenovcu Komemoracija u Jasenovcu Plenković potvrdio da HDZ pregovara s Domovinskim pokretom i manjincima Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Stroge mjere osiguranja Jandroković izviždan na Bleiburgu: Okupljeni mu vikali "izdajico" i "Istanbulska konvencija"

Nakon procesije, točno u podne hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk predvodit će misu za sve žrtve bleiburške tragedije i hrvatskoga Križnog puta na novouređenome prostoru za liturgijska slavlja, a ove će godine liturgijsko pjevanje predvoditi združeni zborovi iz Gospićko-senjske biskupije.

Organizator komemoracije - Počasni bleiburški vod iz Klagenfurta -osigurao je besplatan prijevoz za hodočasnike iz Zagreba do Bleiburga i natrag iz donacijskih sredstava pokrovitelja Hrvatskoga sabora.

Autobusi će polaziti od 5 sati sa zagrebačkog Autobusnog kolodvora, a svi zainteresirani mogu se javiti u Ured Počasnoga bleiburškog voda u Zagrebu na telefon 01/2371-467.

Budući da ne može jamčiti dovoljan i besplatan broj autobusa Ured Hrvatske inozemne pastve preporučuje odlazak u vlastitoj režiji i moli sve koji na komemoraciju dolaze osobnim automobilima da se pridržavaju propisa mjesnih mjerodavnih uputa i ustanova.

Vozačima preporučuju da parkiraju svoja vozila na dovoljnoj udaljenosti od samoga mjesta komemoracije kako bi procesija mogla neometano prolaziti putem od groblja do kapelice na Bleiburškom polju.

Komemoraciju će izravno prenositi Hrvatska radio-televizija kao i Hrvatski katolički radio novodi se u priopćenju Ureda Hrvatske inozemne pastve .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene