Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirao na kritike

Komarica: Primio sam Dodikov orden u duhu praštanja i pomirenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komarica, pozivajući se na kršćanske vrijednosti, primio orden od predsjednika RS, Milorada Dodika !

Banjalučki biskup Franjo Komarica izjavio je kako je odlučio primiti orden kojim ga je u povodu dana Republike Srpske odlikovao predsjednik tog entiteta Milorad Dodik jer drži da je kršćanska dužnost praštanje.

'Mi smo i za vrijeme rata pozivali na mir i praštanje. Svi se mi trebamo okrenuti prema istini i pravdi, ali i praštanju. Naša je kršćanska dužnost praštanje', izjavio je biskup Komarica kako ga u četvrtak citira sarajevski 'Dnevni avaz'.

Komarica je istaknuo kako osobno samo slijedi onaj isti put kojim je išao i u najgorim ratnim vremenima kada je sve pozivao na mir, praštanje, suživot i dijalog a danas pogotovu nema razloga ne biti dosljedan na tom putu.

Dodik je biskupu Komarici 9. siječnja kada je obilježavan dan osnutka RS u Banjoj Luci uručio 'Orden časti RS'.

Odličja je Dodik podijelio i srpskom patrijarhu Irineju te svim episkopima Srpske pravoslavne crkve u BiH, a jedno takvo namijenio je i banjalučkom muftiji Edhemu Čamdžiću koji je međutim orden odbio primiti želeći i na taj način ukazati na činjenicu da su Bošnjaci u RS i danas građani drugog reda.

Nakon što je biskup Komarica primio Dodikov orden u dijelu medija u BiH zbog toga je bio kritiziran, posebice zbog činjenice da je muftija Čamdžić odlučio posupiti na drugačiji način. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Zabrinuti za budućnost BiH Američko veleposlanstvo oštro reagiralo na Dodikove prijetnje: "Zajedno sa svojim ulizicama krši Daytonski sporazum" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene