Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostao samo minaret

FOTO BiH: Odron zemlje od 400 metara 'poklopio' džamiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odron dužine 400 metara 'poklopio' je džamiju, a u obližnjoj kući poginula je jedna žena.

Klizište koje se pokrenulo jutros u mjestu Cerska kod Vlasenice u BiH potpuno je zatrpalo lokalnu džamiju te je 'odnijelo' stotinjak metara dalje, tako da je iznad zemlje sada vidljiv samo minaret.

Pročitajte i ovo Pukotina na cesti na zagrebačkom Pantovčaku Aktiviralo se klizište VIDEO Od ovoga je krenuo odron na Pantovčaku: Iz asfalta curi voda, pukotina se proširila duž ceste Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

VIDEO 'Ode mi sve!': Stravičan trenutak u kojem klizište ruši kuću u par sekundi

Također, porušene su dvije kuće. Jedna starija žena je poginula u ruševinama kuće nakon angažiranja klizišta, dok je druga spašena velikim i rizičnim naporima vlaseničkih vatrogasaca, potvrđeno je za Klix.ba u Vatrogasnoj službi Vlasenice.

'Radi se o jako velikom odronu dužine od 400 metara. Klizište na ovom je još uvijek aktivno. Na lokaciji se trenutno nalaze samo spasioici. Evakuirane su 22 osobe. Jedna žena je, nažalost, preminula. Druga, koja je bila zarobljena u kući, odbijala je izaći, ali morali smo je evakuirati', rekao je za Klix.ba Siniša Burtić iz Vatrogasne službe Vlasenica.

Jedan od imama s tog područja Nurdin ef. Grahić za Klix.ba je kazao kako je situacija dramatična.

DRAMATIČNE SNIMKE IZ ZRAKA Poplave u BiH odnijele prvu žrtvu

'Brdo koje se nalazilo iznad džamije se pokrenulo i potpuno je potisnulo stotinjak metara. Preko puta džamije se nalaze tri kuće u kojima su bile obitelji, a zemlja je i njih zatrpala', kazao je Grahić.

VIDEO Otkriven uzrok oluja, poplava i naglog pada temperatura!

Muftija Fazlović ispričao je kako se cijelo brdo srušilo na džamiju. 'Džamiju je zemlja koja se odronila doslovce odnijela. Prema informacijama koje imamo, jedna žena je zatrpana. Mještani su angažirani na spašavaju,' kazao je muftija Fazlović za Klix.ba. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene