Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neviđena brutalnost

Policajci ih udarali i vukli po podu - A samo su željeli informacije o najbližima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Policija nas je optužila da smo se organizirali, a sve što smo htjeli je pronaći naše najbliže', izjavio je jedan od uhićenih.

Kineska policija pretukla je članove obitelji žrtava malezijskog Boeinga koji je nestao prije četiri mjeseca na putu od Kuala Lumpura prema Pekingu.

Naime, dvije žene, koje su željele ostati anonimne, tvrde da ih je šest kineskih policajaca istuklo nakon što su sredinom svibnja u pekinškoj poslovnici Malaysia Airlinesa po tko zna koji put zatražili informacije o nestalom avionu, piše Telegraph.

U izjavi za South China Morning Post tvrde da su ih odveli u policijsku stanicu u Pekingu gdje su ih udarali i vukli po podu. Obje su zaradile modrice i ogrebotine, a jedna od njih je nekoliko dana morala provesti u bolnici. Kao dokaz je priložila fotografiju iz bolničke postelje u kojoj je ležala s ovratnikom.

Istovremeno, skupina od 16 drugih rođaka putnika s nestalog aviona navodi da ih je 16. srpnja kineska policija uhitila nakon što su tražili da vide snimke svojih najmilijih kako u Kuala Lumpuru ulaze na kobni let.

Opet snimljen neobičan zvuk: Pripada li nestalom zrakoplovu?

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

'Policija nas je optužila da smo se organizirali, a sve što smo htjeli je pronaći naše najbliže', izjavio je jedan od uhićenih, koji je također htio ostati anoniman.

Još jedan iz skupine uhićenih kaže da ih je policija upozorila da su prekršili zakon prema kojemu nije dozvoljeno javno okupljanje više od 10 osoba kao niti bilo kakav prosvjed koji bi mogao ugroziti vladavinu Komunističke partije Kine.

Od 239 nestalih osoba koliko ih je bilo na letu MH370 koji je s radara nestao 8. ožujka 153 su bila kineska državljana.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene