Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovna evakuacija

VIDEO Stanje maksimalne pripravnosti: Pripreme za tajfun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je u maksimalnoj pripravnosti kako se bliži tajfun Fitow koji bi tijekom večeri trebao dosegnuti istočnu obalu odakle su evakuirani deseci tisuća osoba.

Kineska meteorološka služba proglasila je u subotu crvenu uzbunu, najvišu razinu po njihovu mjerenju. Fitow, koji se približava brzinom od oko 15 km/h, trebao bi pogoditi kopno između pokrajina Zhejiang i Fujian, popraćen snažnim vjetrom.

U nedjelju ujutro nalazio se na oko 360 km jugoistočno od grada Wenzhoua, u Zhejiangu, pokrajini u kojoj je više od 130.000 osoba već evakuirano, javlja novinska agencija Xinhua.

Pročitajte i ovo Irena Belamarić, HAK Pripreme za blagdan Svih svetih Cijene cvijeća i svijeća veće i do 30 posto! Kakva će prometna regulacija biti na snazi oko groblja i gdje se očekuje najveći promet? Tajfun poharao Tajvan Golema šteta VIDEO Tajfun s vjetrovima do 252 km/h razorio jug Tajvana, 190 ozlijeđenih

>> Tajfun Usagi odnio najmanje 25 života na jugu Kine

Kineski nacionalni meteorološki centar zatražio je od lokalnih vlasti i stanovništva tih regija da budu na oprezu i slijede upute koje će im se priopćavati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene