Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''UNIŠTAVANJE NEPRIJATELJSKIH CILJEVA''

GROHOTOM SE SMIJAO Kim Jong-Un simulirao napad na ''Plavu kuću''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-Un pratio je veliku vojnu vježbu u kojoj se simulirao napad na takozvanu Plavu kuću, sjedište južnokorejske predsjednice.

Zadaća ove simulacijske vježbe koju je Kim Jong-Un promatrao pomoću dalekozora bila je provjera spremnosti za "uništavanje posebnih neprijateljskih ciljeva", među kojima je i Plava kuća, dodaje službena novinska agencija KCNA.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila lansirala i raketu Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila

Rodong Sinmu, tijelo Radničke stranke koja je na vlasti u Pjongjangu, objavio je pak na dvije stranice fotografije sjevernokorejskih vojnika koji zauzimaju zgradu sličnu južnokorejskom predsjedništvu i pale ju. Na drugoj fotografiji vidi se Kim Jong-Un koji se grohotom smije promatrajući vježbu.

Službeni mediji ne navode kada se vježba održala.

Sjeverna Koreja koja želi proizvesti interkontinentalne rakete koje bi mogle nositi atomske bombe i njima gađati američki teritorij, izvela je ove godine dva nuklearna pokusa i više raketnih, kršeći rezolucije Vijeća sigurnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene