Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČESTITKA VOĐE

Kim Jong Un još jednom dao punu podršku Putinu: "Podržavamo Rusiju u svetoj i nemilosrdnoj borbi"

Kim Jong Un
Kim Jong Un Foto: AFP
Narod Sjeverne Koreje izražava punu potporu i solidarnost ruskom narodu, poručio je u ponedjeljak sjevernokorejski vođa Kim Jong Un, a izvještavaju tamošnji državni mediji.

Kim Jong Un je svom ruskom kolegi uputio čestitku povodom nacionalnog ruskog praznika te još jednom podržao Rusiju nakon što je krenula agresija na Ukrajinu.

U izjavi koju je objavila sjevernokorejska novinska agencija KCNA ne spominje se invazija na Ukrajinu ili uključenost Moskve u oružani sukob, ali se hvali "dobra odluka i vodstvo Vladimira Putina da zaustavi rastuće prijetnje neprijateljskih sila".

"Podržavamo Rusiju u svetoj i nemilosrdnoj borbi za održavanje vlastitog suvereniteta, razvoja i interesa svoje zemlje", navodi se u izjavi te se spominje sukob protiv zapadnih, imperijalističkih sila, točnije, protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Sjeverna Koreja i Kim Jong Un ujedno su osudili zapadnu vojnu pomoć Ukrajini, kao i što su još jednom negirali vlastitu pomoć raketama i projektilima ruske paravojne skupine Wagner.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene