Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2.000 djevojaka na 'usluzi'

'Odred za užitak': Evo kakve djevojke voli Kim Jong-un!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Stare zabavljačice', koje su služile Kim Jong-ilu, više ne zadovoljavaju njegova nasljednika Kim Jong-una pa su egrutiraju - nove.

Djevojke nasumično izabiru vojnici, najčešće u školama. Njihove obitelji i medicinski podaci se pomno provjeravaju, baš kao to i jesu li - djevice. Iduće desetljeće od njih se očekuje da 'servisiraju' vojnu elitu. One se zovu 'Odred za užitak' ili - Gippeumjo.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Neke od njih su nakon 'službe' uspjele pobjeći iz Sjeverne Koreje i ispričati svoju priču o tome kako su 'istrgnute' iz društva i trenirane za prvoklasne zabavljačice u bizarnom tajnom svijetu sjevernokorejskih vođa.

'Odred za užitak'

U 'Odredu za užitak' nalazi se oko 2.000 djevojaka koje su podijeljene u tri grupe - jedna za seksualne usluge, jedna za masaže i jedna za pjevanje i plesanje.

Unutar Sjeverne Koreje ovaj se odred drži u velikoj tajnosti. Znanje o njegovu postojanju može se zahvaliti isključivo djevojkama koje su prebjegle u Kinu ili Južnu Koreju. Čak se ni njihovim obiteljima ne govori gdje one idu već da će sudjelovati u 'važnim državnim projektima'. Od trenutka kada su izabrane djevojkama je zabranjeno viđati se i razgovarati s rođacima.

Mi-Hyang je bila jedna od njih. Pobjegla je u Južnu Koreju nakon što je dvije godine 'služila' pokojnom Kim Jong-ilu. svoju je priču 2010. godine ispričala za časopis Marie Claire. Bilo joj je tek 15 godina kada su dvojica vojnika ušli u učionicu i pogledima 'skenirali' prostoriju. Jedan od nih je pokazao na nju i zapovijedio joj da pođe s njima. Direktno su je pitali je li ikada spavala s dečkom. 'Bilo me sram uopće i čuti takvo pitanje', ispričala je.

Nakon 'obuke' iduće je desetljeće trebala provesti u 'službi' Kim Jong-ila. Izabrane djevojke morale su odgovarati strogim kriterijima - nisu smjele biti više od 165 centimetara, bez ožiljaka ili nekih drugih nedostataka i morale su imati nježan, ženski glas. No imperativ prije svega bio je - morale su biti djevice.

Nakon što su izabrane podvrgnute su rigoroznom treningu. Neke su slali u Hong Kong gdje su mjesecima učile tehnike masaže, druge su slane na druga mjesta kako bi naučile pjevati i plesati. Mi-Hyang je kazala kako ju je King Jong-il dragao po glavi i držao za ruku, no nikada je nije zvao zbog seksualnih odnosa. Ipak, uvjerena je da bi s vremenom došlo i do toga da je ostala. Nije joj bilo dozvoljeno pričati s obitelji, a dobro je znala da će biti smaknuta uhvate li je u pokušaju bijega. 

Iako su neki sumnjali u priču Mi-Hyang ona nije jedina djevojka koja je pobjegla i javno progovorila o ovoj temi. 2015. godine Jang Jin-Sung, koja je također pobjegla, napisala je memoare o tome kako najatraktivnije djevojke zovu 'Odred 5'. Njihov je posao sve što se odnosi na vođin privatan život - od hrane do zabave. 

Lee Il-Nam, nećak King Jong-ila, također je opisao 'Odred za užitak' u memoarima koje je napisao prije nego je smaknut. Opisao je kako su ekskluzivne zbave u Kimovoj rezidenciji u Pjongjangu bile nešto sasvim uobičajeno. Obično bi trajale do 3 sata ujutro, a osim alkohola i ekstravagantne hrane, seksualne igrice bile su sasvim uobičajeni dio zabave. Svaki put bi bilo izabrano 40 od 200 najbližih suradnika.

Kada završi 'služba'...

Nakon otprilike desetljeća u 'službi', najčešće kada su došle u dobi između 22 i 25 godine, djevojke su odlazile u 'mirovinu' i uglavnom bi se udale za nekoga od elitnih čuvara koji su tražili suprugu kako bi i dalje 'bile na oku' i ne bi odale tajnu o 'Odredu za užitak'.  

Kada je 2011. umro Kim Jong-il njegov 'odred' je raspušten i dozvoljeno im je da se vrate svojim obiteljima. U zamjenu za šutnju svaka je dobila 4.000 dolara i druge darove što je gotovo dvostruko više novca nego što prosječna obitelj u Sjevernoj Koreji zaradi u godinu dana. One koje prekrše pravilo o šutnji bile bi odmah pogubljene, a njihove obitelji bi vjerojatno zatekla ista sudbina.

Nakon što je prošlo 3 godine tugovanja zbog smrti Kin Jong-Ila južnokorejski mediji su objavili kako njegov nasljednik Kim Jong-un traži 'zabavljačice' za svoj 'Odred'. On pak, navodno, za razliku od svojeg oca, voli - visoke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene