450686
450686
450686
450686
450686

Uhićen manijak koji je htio potrovati djecu jedne osnovne škole zatrovanim marcipanom

Njemačka policija uhitila je 38-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je postavio zatrovane slatkiše od marcipana na jednom školskom dvorištu u Kielu. Njegov motiv za to pomalo je šokantan.

 
 
 
 
Njemačka policija (Foto: AFP)
Njemačka policija (Foto: AFP)

Reditelji u njemačkom gradu Kielu se s razlogom pribojavaju početka novog školskog tjedna, nakon što je u jednu osnovnu školu u gradu poslana prijetnja da su zatrovani slatkiši marcipana u obliku srca postavljeni uokolo po školskom dvorištu.

Policija je u ponedjeljak, rano ujutro oko 4 sata upala u stan 38-godišnjeg muškarca u Kielu te ga uhitila pod sumnjom da je odgovoran za navedenu prijetnju, no istraga oko tog slučaja još je uvijek u tijeku, prenosi The Local.

Policija je slatkiše od marcipana i pronašla u školskom dvorištu, a analizom je utvrđeno da je u njih ubrizgana tvar koja može izazvati zdravstvene tegobe, iako ne one opasne po život.

Tu se prijetnju povezuje sa slučajem pokušaja iznuđivanja jednog lanca supermarketa za iznos od 3 milijuna eura, u protuvrijednosti kriptovalute bitcoina, koji je ucjenjivač zatražio.

Identitet ucjenjivača još uvijek nije otkriven, a on je pokušao natjerati navedeni trgovački lanac da mu plati navedeni iznos i time što je poslao prijeteća pisma još tri osnovne škole u Kielu, u kojima je naveo da se u tim školama nalazi bomba.

Policija je intervencijom u te tri škole utvrdila da nikakvih eksplozivnih naprava nema.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se