Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konzervativna stranka

Kći diktatora kandidatkinja za predsjednicu Južne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Park Geun-hye, kći bivšeg diktatora koji je gotovo 20 godina bio na čelu Južne Koreje, službeno je postala kandidatkinja konzervativne stranke za predsjedničke izbore krajem 2012.

Ako pobijedi na predsjedničkim izborima 19. prosinca, 60-godišnja Park Geun-hye postat će prva žena na toj dužnosti u Južnoj Koreji. Na unutarstranačkim izborima osvojila je 84 posto glasova i pobijedila ostale pretendente, redom muškarce.

Obvezala se raditi za 'gospodarsku demokratizaciju' zemlje u kojoj rastu socijalne nejednakosti i nezaposlenost. Obećala je iskorijeniti korupciju te štititi Južnu Koreju od vanjskih prijetnji.

Pročitajte i ovo Freedom Shield Dvostruko više vojnika Vježbe dviju zemalja razljutile vojnu silu: "To je proba za nuklearni rat!" Ilustracija Ulog za budućnost Tvrtka svojim radnicima plaća 70.000 eura po bebi kako bi ih potaknula da imaju djecu

>> Sjeverna Koreja Južnoj zaprijetila 'specijalnim akcijama'

Njezin otac Park Chung-hee na vlast je došao 1961. nakon državnog udara, i vladao sve do 1979. kada ga je ubio pripadnik tajne službe. Sadašnji predsjednik Lee Myung-bak, izabran 2007., ne može se više natjecati jer južnokorejski ustav dopušta samo jedan predsjednički mandat. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene