Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strogi zakoni

Zbog ovih predmeta u automobilima u Njemačkoj možete dobiti kaznu do 10.000 eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Zbog nošenja određenih predmeta u automobilu u Njemačkoj možete biti rigorozno kažnjeni.

Možda biste pomislili da u svom osobnom automobilu možete ostaviti razne predmete, no u Njemačkoj to nije slučaj. Predmeti poput noževa, vilica i žlica na prvi pogled čine se trivijalnima, ali zbog njih možete dobiti paprene kazne.

Prevoženje kućanskih potrepština u automobilu može vas koštati i do 10.000 eura kako prenosi Fenix.

Pročitajte i ovo Ilustracija odmah ga prestanite koristiti Može izazvati neplodnost i probleme u trudnoći: S tržišta se povlači ženski miris

U Njemačkoj, sigurnost prometnica vrlo je važna, stoga su vozači dužni propisno osigurati stvari i teret koji prevoze. Ne odnosi se to samo na glomazne predmete koji imaju veliku zapreminu, već i na stvari poput namirnica i ukrasa za automobil.

U slučaju prometne nesreće, neosigurani predmeti u automobilu mogu predstavljati značajnu opasnost, kako za putnike u vozilu, tako i za ostale sudionike u prometu.

Ostavljanjem određenih predmeta poput noževa u automobilu možete snositi i pravne posljedice. Na primjer, posjedovanje određenih vrsta noževa, kao što su leptir noževi, sklopivi noževi ili oni s fiksnom oštricom duljim od 12 centimetara, te noževi koji se smatraju oružjem, zabranjeni su u vozilima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "ako se već želi natjecati" Milanović u svom stilu odgovorio Vučiću koji mu je poručio da će mu poslati glavicu kupusa

Pronalazak takvih noževa tijekom policijske kontrole može rezultirati visokim novčanim kaznama. Ova pravila ne odnose se samo na automobile, već i na javni prijevoz ovakvih predmeta. Izuzeci se mogu napraviti samo za profesionalne ili opravdane svrhe nošenja noža.

Osim noževa, i drugi predmeti u automobilu mogu predstavljati opasnost. Iako u tim slučajevima možda nema novčanih kazni, moguća je znatna šteta.

Pročitajte i ovo Zapadni kolodvor Izboden je U Zagrebu kod Zapadnog kolodvoda pronađeno tijelo: Policija uhitila osumnjičenog muškarca

Stručnjaci upozoravaju da ostavljanje elektroničkih uređaja poput prijenosnih računala, mobilnih telefona, tableta ili powerbankova u automobilu može dovesti do oštećenja uređaja ili čak izazivanja požara. Stoga je važno provjeriti sigurnost i osiguranje svih predmeta prije nego što se krene na putovanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene