Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazahstan potpisao sporazum s EU dok je predsjednik u Moskvi

Kazahstan potpisao sporazum s EU dok je predsjednik u Moskvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kazahstan je u Astani potpisao sporazum o partnerstvu s Europskom unijom, dok je predsjednik Nursultan Nazarbajev u dalekoj Moskvi posjetio ruskog predsjednika Vladimira Putina

Visoka povjerenica za vanjsku politiku EU Federica Mogherini, potpisala je sporazum o jačanju partnerstva i suradnje s ministrom vanjskih poslova Kazahstana Erlanom Idrisovom.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne

'Novi sporazum dat će značajan poticaj gospodarskim i političkim vezama između EU i Kazahstana', istaknula je Mogherini u pisanoj izjavi za javnost.

Istodobno je Putin na sastanku s Nazarbajevom pozdravio bliske gospodarske veze Rusije i Kazahstana.

'Nastavljamo raditi na konvergenciji naših politika, pa i u područjima carine i tehničkie regulative', kazao je Putin kazahstanskom kolegi Nazarbajevu.

Putinov sastanak u Kremlju bio je jasan znak da je Kazahstan, unatoč potpisivanju trgovinskog i diplomatskog sporazuma s EU, i dalje duboko u sferi ruskog utjecaja.

Rusija, Kazahstan i Bjelorusija osnivači su Euroazijske gospodarske unije, trgovinskog bloka koji ujedinjuje bivše sovjetske republike. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene