Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijek trajanja 20 godina

Katedrala od kartona na Novom Zelandu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandska anglikanska crkva izgradit će privremenu katedralu od kartona u potresom razrušenom Christchurchu dok se bude radilo na trajnom rješenju.

Potres magnitude 6.3 stupnja po Richteru uništio je grad Christchurch na Novom Zelandu u veljači prošle godine, a tamošnja katedrala sravnjena je sa zemljom te je postala hrpa ruševina.

Pročitajte i ovo Abdul Aziz svojim je hrabrim činom spriječio još veći masakr (Screenshot: AP) "Svatko bi to učinio na mojem mjestu" On je heroj Novog Zelanda: Svojim je hrabrim činom otjerao ubojicu i spriječio još veći masakr Napad u Novom Zelandu (Foto: AFP,Facebook) Masakr na Novom Zelandu Autor pjesme koju je napadač slušao prije pokolja: "Kakve veze pjesma ima s terorističkim napadom?"

>> Katastrofalni potres opustošio Novi Zeland

Japanski arhitekt Shigeru Ban najavio je kako će dobrovoljno i bez naknade sagraditi novu privremenu katedralu na mjestu prvotne izgrađene 1864. godine. Ovaj japanski arhitekt je poznat po korištenju papira i kartona u svojim konstrukcijama.

'Prijelazna katedrala je simbol nade za budućnost ovoga grada...', rekao je predstavnik gradskih vlasti. Očekuje se da će kartonska katedrala biti završena do Božića, a njezin vijek trajanja trebao bi biti najmanje 20 godina. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene