Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kašnjenje u nuklearnom razoružanju Sjeverne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik ruske diplomacije koji bi trebao doputovati u Washington radi razgovora o sjevernokorejskom nuklearnom pitanju, opravdao je kašnjenje u nuklearnom razoružanju Sjeverne Koreje kazavši kako je do njega došlo iz "tehničkih" razloga.

"Mi na njega gledamo kao na tehničko kašnjenje", izjavio je Vladimir Rahmanjin, posebni izaslanik ruskog ministarstva vanjskih poslova, a prenosi agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nuklearno razoružanje Clinton poziva Senat da ratificira novi START Slika nije dostupna Bosworth predao pismo Kim Jong Il je primio Obamino pismo

Nuklearno razoružanje je "u završnoj fazi i radovi teku sukladno tehničkim uvjetima", dodao je.

Ruski diplomat će u utorak posjetiti Washington gdje će se održati trodnevni razgovori koji su "dio bilateralnih napora kako bi se ostvario napredak u rješavanju sjevernokorejskog nuklearnog problema", rekao je.

Pyongyang je u prvoj fazi procesa nuklearnog razoružanja ugasio svoj glavni reaktor u Yongbyonu. U sadašnjoj fazi, sukladno dogovoru šestorice (dvije Koreje, Kina, SAD, Japan i Rusija), Sjeverna Koreja je trebala zaustaviti svoja najveća postrojenja do 31. prosinca 2007. i popisati sve svoje nuklearne programe.

No proces je zapeo prije nekoliko tjedana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene