Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarao s Obamom

Karzai: Smjenjivanje McChrystala neće pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smjenjivanje zapovjednika međunarodnih snaga u Afganistanu generala Stanleyja McChrystala ne bi pomoglo rješavanju sukoba, kazao je glasnogovornik afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija.

‘Predsjednik smatra da smo u delikatnoj situaciji s našim partnerima, u našoj borbi protiv terorizma te da nikakvo napuštanje položaja ne bi pomoglo’ rješavanju sukoba, kazao je Waheed Omar na konferenciji za tisak u Kabulu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

Predsjednik Karzai razgovarao je video vezom s predsjednikom Barackom Obamom, kazao je glasnogovornik. ‘General McChrystal partner je od povjerenja i jedna od najvažnijih figura tog partnerstva te vjerujemo u nastavak misije u Afganistanu, u nastavak njegove strategije’, ističe glasnogovornik afganistanskog predsjednika.

>> Obama 'pozvao na red' generala McChrystala zbog ‘lošeg rasuđivanja’

>> McChrystal će dati ostavku?

‘Od njegova dolaska, poduzeo je puno dobrih mjera koje ne samo da su pomogle poboljšanju partnerstva nego su i pridonijele povećanju razine povjerenja između partnera i afganistanskog naroda’, dodao je Omar.

U ‘kratkom’ razgovoru s Obamom, predsjednik Karzai izrazio je povjerenje u generala McChrystala, istaknuo je glasnogovornik. Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u utorak da je zapovjednik snaga SAD i NATO u Afganistanu, general Stanley McChrystal iskazao ‘loše rasuđivanje’, komentirajući članak u časopisu Rolling Stone koji uz portret generala donosi i njegove kritike na račun visokih dužnosnika administracije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene