Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sastanka s Obamom

McChrystal će dati ostavku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekuje se da će general američke vojske Stanley McChrystal dati ostavku.

Generel Stanley McChrystal, zadužen za Afganistan, vjerojatno će dati ostavku. Njegova će karijerna sudbina biti poznata nakon sastanka s predsjednikom SAD-a Barackom Obamom koji je posebno ljut na McChrystaleve izjave.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

Naime, McChrystal se u jednom američkom časopisu narugao američkim visokim političkim dužnosnicima, uključujući i potpredsjedniku Joe Bidenu.

>> Obama 'pozvao na red' generala McChrystala zbog ‘lošeg rasuđivanja’

McChrystal se ispričao zbog članka, u kojem izgleda da se on i njegovi najbliži suradnici, izruguju s osim potpredsjednikom SAD-a Bidenom, i američkog izaslanika za Pakistan i Afganistan Richardu Holbrookeu, veleposlaniku SAD u Afganistanu Karlu Eikenberrya i drugima.

McChrystal je prije godinu dana preuzeo zapovijedanje savezničkim snagama u Afganistanu. Povjerena mu je provedba protuterorističke strategije koja naglasak stavlja na zaštitu civilnog stanovništva, s ciljem da se marginaliziraju i poraze pobunjenici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene