Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka nagrada Dancu

Karikaturist koji je ismijavao Muhameda dobit će nagradu za promicanje slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danski karikaturist Kurt Westergaard, koji je 2005. nacrtao proroka Muhameda s bombom u turbanu, dobit će sutrau Potsdamu nagradu za medije M100, rekli su organizatori.

Westergaard će biti nagrađen za 'nepopustljivi angažman za slobodu tiska i izražavanja, i hrabrost u obrani tih demokratskih vrijednosti unatoč prijetnjama smrću i nasilju', rekao je odbor za dodjelu nagrade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispraćaj u Splitu i u Zagrebu Preminuo poznati hrvatski karikaturist Davor Štambuk Slika nije dostupna U 89. godini Preminuo karikaturist Oto Reisinger

Na svečanosti u potsdamskoj palači Sanssouci će glavni govor održati njemačka kancelarka Angela Merkel a nazočit će urednici i izdavači iz vodećih europskih medijskih kuća.

Westergaardova karikatura, objavljena zajedno s drugim karikaturama Muhameda u danskom listu Jyllands-Posten 2005. godine, izazvala je buru prosvjeda u arapskom i muslimanskom svijetu, a u siječnju 2010. godine je 75-godišnjeg karikaturista sjekirom u njegovu domu pokušao napasti jedna Somalac. Westergaarda je spasila policija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene