Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karadžićev odvjetnik podnio žalbu na odluku o izručenju Haagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Radovana Karadžića podnio je u petak navečer žalbu na rješenje o ispunjenosti pretpostavki za njegovo izručenje Haškom sudu.

Odvjetnik Svetozar Vujačić potvrdio je to beogradskoj "Politici" od subote, kazavši da je žalbu poslao poštom, ne želeći precizirati da li je riječ o pošti u Beogradu ili nekom drugom gradu u Srbiji, kako je to prethodnih dana najavljivao.

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog u Milanu Progon ne prestaje U Moskvi uhićen još jedan odvjetnik Alekseja Navaljnog, razlog je nevjerojatan Radovan Karadžić (Foto: AFP) Ratni zločinac Odvjetnik Radovana Karadžića ima plan kako ga izvući iz doživotnog zatvora? "Ima pravo na dva pravna lijeka"

U kojoj je pošti predao žalbu Vujačić ne želi otkriti "kako ona ne bi odmah bila proslijeđena" izvanraspravnom vijeću Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu, koji potom ima trodnevni rok za odluku o žalbi na rješenje o izručenju.

Na tu odluku vijeća nova žalba nije dopuštena, a konačni nalog za izručenje haškog optuženika potpisuje Ministarstvo pravosuđa Srbije.

Tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević u petak je izjavio da očekuje da Karadžić Haškom sudu bude izručen najranije u ponedjeljak, 28. srpnja, upravo zbog toga što žalba poslana poštom može dovesti "do malog odlaganja postupka".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene