Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije imao vremena

Karadžić: Sude, danas ne dođem, ali sutra će mi biti zadovoljstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čelnik bosanskih Srba Radovan Karadžić, koji bojkotira svoje suđenje pred Haaškim sudom, neće se pojaviti u ponedjeljak u sudnici 'jer nije imao dovoljno vremena da se pripremi', ali će u utorak doći pred suce toga suda, navodi se u Karadžićevu pismu od nedjelje koje je u ponedjeljak objavio sud.

'Želim vas izvijestiti da neću nazočiti suđenju u ponedjeljak, 2. studenoga, jer nisam imao dovoljno vremena da se pripremim. Međutim, bit će mi zadovoljstvo doći na statusnu konferenciju u utorak, 3. studenoga. Nadam se da ćemo naći rješenje koje će dovesti ne samo do brza nego i poštena suđenja', piše Karadžić. On bojkotira proces jer, kako je više puta istaknuo, nije stigao pripremiti svoju obranu.

>> Karadžić se i drugi dan nije pojavio na suđenju

'Uvjeravam vas da nastavljam naporno raditi kako bih se pripremio za svoje suđenje i veselim se iznošenju svoje uvodne riječi čim budem mogao to učiniti', kazao je. Karadžić (64) uhićen je u Beogradu u srpnju 2008., nakon 13-godišnjeg bijega. Optužen je, među ostalim, za sudjelovanje u 44-mjesečnoj opsadi Sarajeva, u kojoj je poginulo 10.000 ljudi, te za pokolj u Srebrenici u srpnju 1995., kad je poubijano 8000 muslimanskih muškaraca i dječaka. Odbacio je svih 11 točaka optužnice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene