Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika pred bankomatima

KAOTIČNE SCENE OD KOJIH STRAHUJE SVIJET Što nas sada očekuje?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće grčkih umirovljenika jutros je panično podizalo svoje mirovine.

Pred jednom atenskom podružnicom Grčke nacionalne banke danas su zabilježene prilično kaotične scene. Naime, ministar financija je donio odluku o otvaranju 1.000 banaka diljem zemlje kako bi umirovljenici bez bankovnih kartica mogli podići svoje mirovine.

Pročitajte i ovo 13. mirovina; ilustracija - 2 Borba za preživljavanje Umirovljenici povećavaju šanse za 13. mirovinu? Ministar je u čudu, ali oni ne odustaju Marin Piletić usklađivanje mirovina Ministru je čudna peticija Sindikata umirovljenika kojom traže veće mirovine: "Već idemo u izmjene Zakona..."

U srijedu ujutro se pred atenskom bankom skupilo mnoštvo umirovljenika koji su panično htjeli što je prije moguće podići svoj novac iz banaka, javlja AP.

Banke su u ponedjeljak zatvorene, nametnuta je kontrola plaćanja kreditnim karticama te podizanja gotovine na bankomatima.

PROŠAO I KRAJNJI ROK Grčka traži obustavu isplate dugova

Grčka je noćas propustila rok za isplatu rate duga u iznosu 1,6 milijardi eura prije čega je nakon hitnih telefonskih konzultacija ministara financija eurozone, donesena odluka da se drugi program pomoći Grčkoj neće obnavljati te da se niti treći program pomoći neće usvojiti po hitnom postupku.

Grčka je ovime postala jedina razvijena zemlja koja ne može plaćati dugove MMF-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene