Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad sustav ne radi

Zvjerski ubojica na internetu traži - djevojke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojice djece trebale bi biti pod stalnim nadzorom i bez slobodnog pristupa internetu, smatraju britanski stručnjaci, no u stvarnosti to nije tako.

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća dvojica dječaka, Robert Thomson i Jon Veneables zvjerski su mučili i ubili dvogodišnjeg dječaka, kojeg su prvo za ruku odveli iz shopping centra.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

Oboje ubojica su u vrijeme ubojstva i sami bili tek školarci, Thomson je imao 11, a Veneables 10 godina, no malenog dječaka su sadistički mučili i nasmrt pretukli, vukući njegovo beživotno tijelo po pruzi.

Sud ih je obojicu proglasio krivima za otmicu i ubojstvo 1993. godine i obojica su završila u zatvoru.

Veneables je 2001. godine pušten na slobodu, nakon samo odsluženih osam godina zatvora, a vlasti su mu dale novi identitet, kako bi ga zaštitile. Na slobodi je bio narednih devet godina, dok 2010. nije završio u zatvoru zbog prikupljanja i distribuiranja fotografija s dječjom pornografijom putem interneta. Predstavljao se tad kao samohrana majka.

Veneables (32) sad se opet vratio nakon odluženih dvije godine zatvora, a otkrio je to jedan britanski list.

Veneables se prijavio na jedan takozvani "dating" portal te tamo tražio potencijalne djevojke, koje nemaju nikakvog saznanja o njegovoj mračnoj prošlosti.

Na svojem se profilu opisao kao "Ljubitelj glazbe, koji prati Everton i ima dobar smisao za humor".

"Strašna narav ubojstva Jamesa Buglera trebala bi značiti da njegovi ubojice moraju ostati pod stalnim nadzorom te bi im se trebao onemogućiti nesmetan pristup internetu. No, to se ne događa", rekao je branitelj prava djeteta Mark Villiams-Thomas, a prenosi news.com.au.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene