Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je odgovorno i promišljeno'

Kanadski premijer predviđa prihvat 25.000 sirijskih izbjeglica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanada će u skladu s izbornim obećanjem prihvatiti 25.000 sirijskih izbjeglica prije 1. siječnja, izjavio je u četvrtak navečer novi kanadski premijer Justin Trudeau.

"I dalje je cilj prihvat 25.000 sirijskih izbjeglica u Kanadi prije 1. siječnja", izjavio je Trudeau na postaji Radio-Canada u prvom intervjuu od stupanja na dužnost u srijedu.

Pročitajte i ovo Justin Trudeau Zataškavanje ili razotkrivanje? Komunistička partija radila je na tome da na izborima pobjede liberali? Trudeau naredio istragu o miješanju Kine u izbore, oporba nije zadovoljna Slika nije dostupna I tamo su uskoro izbori Kanadska vlada primit će 10.000 sirijskih izbjeglica

U ostvarenju tog cilja u kratkom vremenskom roku, "mobilizirano je nekoliko ministarstava i nužno je sklopiti partnerstva s pokrajinama i općinskim vijećima", dodao je on.

POLITIČKA ZVIJEZDA O KOJOJ PIŠE CIJELI SVIJET Njime oduševljeni i hrvatski iseljenici

"Kanađani žele da djelujemo odgovorno i promišljeno, odabrali su dati mandat otvorenosti i odgovornosti kako bi se njihova zemlja ponovno angažirala na međunarodnoj sceni".

Prihvat 25.000 izbjeglica nije najteži dio, treba im "dati mogućnost da uspiju s obitelji kako bi to koristilo zajednici i zemlji u cjelini kao što je to bio slučaj s prethodnim valovima imigranata i izbjeglica", dodao je Trudeau.

Dodao je da njegov ministar obrane Harjit Sajjan radi na planu zaustavljanju zračnih udara kanadskih snaga u okviru međunarodne koalicije protiv skupine Islamske države u Iraku i Siriji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene