Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moraju napustiti zemlju

Kanada zatvorila veleposlanstvo u Iranu i protjerala iranske diplomate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanada je suspendirala diplomatske odnose s Iranom i protjeruje iranske diplomate iz Kanade, objavio je kanadski ministar vanjskih poslova John Baird.

'Kanada je zatvorila svoje veleposlanstvo u Iranu, što odmah stupa na snagu, a nepoželjnim osobama proglasila sve preostale iranske diplomate u Kanadi', rekao je Baird u priopćenju. Ti diplomati moraju zemlju napustiti u roku od pet dana.'Kanadsko stajalište spram režima u Iranu dobro je poznato. Kanada iransku vladu vidi kao najznačajniju prijetnju globalnom miru i sigurnosti u današnjem svijetu', istaknuo je Baird.

>> Iran će održati predsjedničke izbore u lipnju 2013.

U izjavi se podsjeća na iransku potporu režimu Bašara al Asada u Siriji, neispunjavanje UN-ovih rezolucija o nuklearnom programu Teherana i prijetnje Izraelu. Izjava također spominje 'otvoreno nepoštivanje' Bečke konvencije koja jamči zaštitu diplomatskog osoblja. (Hina)
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene