Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmjeri požara

Kanada: Vatrogasci ipak uspjeli zaštititi veći dio Fort McMurraya

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci su uspjeli zaštititi većini dio naftnog grada Fort McMurraya u kanadskoj pokrajini Alberti, rekli su u ponedjeljak dužnosnici nakon obilaska grada stradalog u šumskom požaru koji bjesni od prošlog utorka.

Premijerka Alberte Rachel Notley zajedno je sa skupinom vladinih dužnosnika i novinara doputovala u Fort McMurray kako bi vidjela razmjere razaranja nastalih u požaru.

Pročitajte i ovo Požar tiskare na Trešnjevci požar je ugašen Crni dim uznemirio Zagrepčane, zapalila se tiskara: Na teren poslano 8 vatrogasnih kola Požar na automobilima u Splitu - 3 Doznaje Dnevnik Nove TV Zapalio automobile pa se ozlijedio u sudaru: Okidač je bila ljubomora

Notley je pohvalila vatrogasce koji su uspjeli obuzdati veliki požar. "Brza akcija i težak posao te predanost i mudrost onih koji su se prvi odazvali čini se da je spasila gotovo 90 posto grada Fort McMurraya", kazala je Notley novinarima.

Požar se u ponedjeljak širio puno sporije, ali je u posljednjih 24 sata uništeno 4.000 prostornih kilometara šuma. Idućih nekoliko dana očekuju se niže temperature, što će vatrogascima omogućiti gašenje žarišta.

S požarom, koji je zahvatio 204.000 hektara, i dalje se bori 700 vatrogasaca uz potporu 20 helikoptera i 27 zračnih traktora.

Oko 100.000 ljudi evakuirano je prošli tjedan iz grada i okolice, a očekuje se da će se vratiti u svoje domove za tjedan dana. Tisuće hektara i više od 2.000 kuća u predgrađima je uništeno. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene