Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izložba belgijskog kolekcionara

Kako je izgledala ptica Dodo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mumificirana čimpanza i zbor žaba te savršena replika izumrle ptice Dodo dio su bogate kolekcije belgijskog kolekcionara.

Pierre-Yves Renkin slavu je stekao skupljajući preparirane životinje. U njegovoj bogatoj zbirci, koju je odlučio pokazati javnosti na izložbi u Belgiji, našla i izumrla ptica Dodo.

Pročitajte i ovo Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog" Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!"

'Mislim da čovjek koji preparira životinje mora imati strast za tim poslom. Jer strast je emocija. Preparirati nevjerojatni predmet i vratiti ga u život. Postoje koraci koje morate proći, jer je nemoguće to učiniti za jedan dan. Proći će mjesec, možda i dva da istražite koje su vam tehnike potrebne', objasnio je Pierre.

Izložena lubanja dvoglavog teleta

 Najpopularnija preparirana životinja neupitno je ptica Dodo. Izložak je napravljen 1870. godine od kostiju koje su tada pronađene. Svoje mjesto na izložbi pronašla je i lubanja dvoglavog teleta.

'Ovo je izvanredno i iznenađujuće. Posebno je zadovoljstvo vidjeti pticu Dodo koja više ne postoji', zaključio je Yvan Mayeur, belgijski političar koji je jedan od tisuću znatiželjnika koji su pogledali izložbu. 'Sviđaju mi se izumrle vrste. Ovo je prilika da vidim ono o čemu sam slušao kao dijete i o čemu sam čitao. Vrlo je zabavno', utisak je posjetitelja izložbe.

Iza ove izložbe stoje godine priprema. Neke su životinje bile zapuštene pa ih je trebalo detaljno srediti kako bi bile spašene. Iako za neke prozor u bizaran svijet, za mnoge je ovo prvi i jedini susret s pojedinim vrstama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene