Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasnogovornik Vatikana:

'Kako bi vratila povjerenje, Crkva mora surađivati s pravosuđem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ozračje pravde i povjerenja može se obnoviti suradnjom s civilnim vlastima i obraćanjem pozornosti na žrtve, rekao je Lombardi.

Crkva mora nastaviti suradnju s pravosuđem i to je jedini način da vrati povjerenje, rekao je u petak glasnogovornik Vatikana, Federico Lombardi, u izjavi za Radio Vatikan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASPRAVA U SABORU Glavna državna odvjetnica: ''Nisam lutka na koncu! Više je dužnosnika HDZ-a procesuirano u mom mandatu nego drugih" Slika nije dostupna Hrvati najmanje vjeruju političarima i pravosuđu

'Osim obraćanja pozornosti na žrtve, potrebno je... nastaviti suradnju s civilnim vlastima, nadležnim na pravosudnom i kaznenom planu, uzimajući u obzir pravne specifičnosti i situaciju u pojedinim zemljama', rekao je.'Samo na taj način možemo obnoviti ozračje pravde i punog povjerenja u instituciju Crkve', dodao je.

Crkvu već tjednima potresa niz pedofilskih skandala. 'Što se tiče pozornosti prema žrtvama, Papa je kazao da je spreman na nove susrete s njima', rekao je Lombardi.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene