Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaradio pljesak

Kad se biskup nije pojavio na polnoćki, vjernici su se prepali da je umro, a kad ono: "Nešto sam čalabrcnuo..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada se biskup nije pojavio na polnoćki, njegovi vjernici prepali su se da ga nije možda udarila kap, a on im je sutradan pojasnio da se najeo i zaspao u naslonjaču te navio alarm u pogrešno vrijeme.

Biskup Vittorija Veneta uspaničio je vjernike i suradnike kada se nije pojavio na božićnoj misi. Međutim, njegove brige bile su neosnovane - 73-godišnjak je misu naprosto prespavao.

Umjesto njega euharistijskim slavljem predsjedao je don Mirco Miotto, a Corrado Pizziolo pred vjernike je došao tek sljedećeg dana, piše Jutarnji list.

Monsinjor je desetak sati kasnije, za prijepodnevne svečane božićne koncelebrirane mise, objasnio što se dogodilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruke mira Kardinal Bozanić: "Ideologije i teorije koje sebi prisvajaju pravo nad tuđim mišljenjem uvode u tmine i noći"

"Znam da sam neke od vas noćas preplašio, žao mi je. Prije ponoćke sam, oko 21, nešto čalabrcnuo, zavalio sam se u naslonjač i sam sebi rekao da za svaki slučaj postavim budilicu. Ali, umjesto na 22.50, ja sam je namjestio na 10.50, pa logično nije zazvonila. U neka doba čujem kucanje, bila je jedna pomoćnica, prepala se da me nije zgodila kap…"

Pročitajte i ovo Pierbattista Pizzaballa Božićne svečanosti Očekuje se više od sto tisuća posjetitelja u Svetoj zemlji: Krenula je tadicionalna povorka do Betlehema

Vjernici, radosni što je riječ tek o simpatičnom propustu, od srca su se nasmijali i nagradili voljenog biskupa pljeskom. On im se još jednom ispričao i poručio da se ne treba užasavati naših snova ni naših slabosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene