Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Govor predsjednika

Južna Koreja: Nema mira bez cijene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nećemo prepustiti niti djelić našeg teritorija Sjevernoj Koreji', obećao je južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak u novogodišnjem obraćanju naciji.

Istaknuo je kako Južna Koreja nema izbora nego agresivno pojačati obranu, nakon artiljerijskog napada Sjeverne Koreje na otok Yeonpyeong. 'Mir se ne može dobiti bez odgovarajuće cijene', naglasio je Lee, a prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

>> 'Sjeverna Koreja čini sve da nas razjedini'

Podsjetimo, južnokorejski predsjednik bio je žestoko kritiziran nakon navedenog napada, koji se dogodio 23. studenog i u kojem su poginula četiri Južnokorejca, uključujući i dvoje civila. To je ujedno bio i prvi napad na civilno područje, još od Korejskog rata između 1950. i 1953. godine.

Dekan sveučilišta Yonsei u Seulu, naglasio je kako uvijek postoji opasnost da Sjeverna Koreja provede i treći nuklearni pokus. 'Uvijek postoji opasnost od toga u 2011. godini', zaključio je dekan Lee Chung-min i dodao kako je šansa za pravi rat između dviju Koreja zapravo izrazito mala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene