Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovaranje mjera

HITAN SASTANAK čelnika zemalja kroz koje prolazi balkanska izbjeglička ruta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker sazvao je za nedjelju popodne u Bruxellesu sastanak čelnika zemalja kroz koje prolazi balkanska izbjeglička ruta, kako bi se dogovorile mjere koje se odmah mogu primjeniti, priopćila je u srijedu Europska komisija.

"S obzirom na hitnu situaciju koja se događa u zemljama duž zapadnobalkanske migrantske rute, postoji potreba za većom suradnjom, širim konzultacijama i hitnom operativnom akcijom. Slijedom razgovora s nekoliko čelnika, predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker sazvao je sastanak za 25. listopada kako bi se razgovaralo o priljevu izbjeglica zapadnobalkanskom rutom", stoji u priopćenju koje je u srijedu objavila Komisija.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

IZBJEGLIČKA DRAMA KAO DA NEMA KRAJA 'One koje ovdje vidite bez cipela, znači da su pokušali proći kroz blato'

Prema priopćenju, na sastanku će sudjelovati čelnici država ili vlada Austrije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Grčke, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Slovenije. Na sastanak su također pozvani i predsjednik Europskog vijeća i visoki povjerenik UN-za izbjeglice te predstavnici europske agencije za granice (Frontex) i europskog ureda za azil (EASO).

Sastanak počinje u nedjelju u 16 sati, a u 19 sati rasprava će se nastaviti tijekom radne večere u sjedištu Europske komisije. "Cilj sastanka je dogovoriti zajedničke operativne zaključke koji odmah mogu biti provedeni", kaže se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene