top box 1 test
54846
54846
54846
54846
54846

Junakinja knjige 'Mi djeca s kolodvora ZOO' vratila se heroinu

  • , 11.08.2008., 13:12
  • Autor:
  • komentara

Christiane F., glavna junakinja knjige 'Mi djeca s kolodvora ZOO' objavljene početkom 80-th, nakon 13 godina apstinencije vratila se heroinu.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

Njemačke novine Berliner Morgenpost prenose kako obitelj i prijatelji sada 46-godišnje Christiane kažu kako se ona opet kreće u narkomanskim krugovima oko berlinskog autobusnog kolodvora  Kottbuser Tor. 

Potresnu knjigu 'Mi djeca s kolodvora ZOO' napisao je novinar Kai Herman i Horst Riecka, a u kojoj opisuju život Christiane F., djevojčice koja se počinje drogirati sa 12 godina. Ubrzo se počinje i prostituirati, kako bi namaknula sredstva za drogu. Knjiga je 1978. postala bestseller, a uvedena je i kao obvezna literatura u njemačkim školama. Početkom 80-ih po knjizi je snimljen istoimeni film.

Glavna junakinja knjige Christsiane F. u međuvremenu se ostavila heroina i postala je majka. Povratkom drogi izgubila je skrbništvo nad 11-godišnjim sinom koji sada živi u dječjem domu nedaleko Berlina.

Horst Rieck, jedan od autora knjige, izjavio je da je prije otprilike 14 dana posljednji put kontaktirao s Christiane F. Prema njegovim riječima, djelovala je 'vrlo napeto'.

Rieck unatoč smatra da Christiane 'načelno ima šanse' i da je njezina daljnja sudbina 'pitanje volje i odluke' te mnogo discipline.

'Zna se da u mnogim slučajevima ovisnika vlastito dijete daje životu novu strukturu. Sad je pitanje što će se dogoditi kad djeteta više nema. Koliko sam mogao opaziti proteklih godina, ona je vrlo pouzdana, a prema sinu je postupala brižno i s ljubavlju', izjavio je Rieck

'Ona nije više u stanju skrbiti se za odgoj i nadzor djeteta', izjavila je u utorak glasnogovornica službe nadležne za brigu o djeci u Potsdamu kraj Berlina.

Socijalna služba sad ispituje može li brigu o dječaku preuzeti njegova baka. Ukoliko se to dogodi, Chrstiane F. moći će redovito posjećivati sina.

Socijalna je služba u uskom kontaktu s obitelju otkad se Christiane 1995. preselila iz Berlina u okrug Potsdam-Mittelmark.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

Komentari ( komentara do sada)

Komentiraj

tvoj komentar:

11dbea2b24_60986325 Doznajte kome bi dug mogao biti oprošten (Video: Dnevnik Nove TV)

Ministar financija, kako je najavio, nastavlja raditi na rješenju za građane koji su u blokadi zbog duga od 10 tisuća kuna ili manje. Oni većinom duguju bankama ili telekomunikacijskim tvrtkama. Vladin tim je s njima održao sastanak. Načelni dogovor je postignut, dug će se opraštati, ali samo za tri vrste blokiranih građana.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se