54846
54846
54846
54846
54846

Junakinja knjige 'Mi djeca s kolodvora ZOO' vratila se heroinu

  • , 11.08.2008., 13:12
  • Autor:
  • komentara

Christiane F., glavna junakinja knjige 'Mi djeca s kolodvora ZOO' objavljene početkom 80-th, nakon 13 godina apstinencije vratila se heroinu.

 
 
 
 
 
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačke novine Berliner Morgenpost prenose kako obitelj i prijatelji sada 46-godišnje Christiane kažu kako se ona opet kreće u narkomanskim krugovima oko berlinskog autobusnog kolodvora  Kottbuser Tor. 

Potresnu knjigu 'Mi djeca s kolodvora ZOO' napisao je novinar Kai Herman i Horst Riecka, a u kojoj opisuju život Christiane F., djevojčice koja se počinje drogirati sa 12 godina. Ubrzo se počinje i prostituirati, kako bi namaknula sredstva za drogu. Knjiga je 1978. postala bestseller, a uvedena je i kao obvezna literatura u njemačkim školama. Početkom 80-ih po knjizi je snimljen istoimeni film.

Glavna junakinja knjige Christsiane F. u međuvremenu se ostavila heroina i postala je majka. Povratkom drogi izgubila je skrbništvo nad 11-godišnjim sinom koji sada živi u dječjem domu nedaleko Berlina.

Horst Rieck, jedan od autora knjige, izjavio je da je prije otprilike 14 dana posljednji put kontaktirao s Christiane F. Prema njegovim riječima, djelovala je 'vrlo napeto'.

Rieck unatoč smatra da Christiane 'načelno ima šanse' i da je njezina daljnja sudbina 'pitanje volje i odluke' te mnogo discipline.

'Zna se da u mnogim slučajevima ovisnika vlastito dijete daje životu novu strukturu. Sad je pitanje što će se dogoditi kad djeteta više nema. Koliko sam mogao opaziti proteklih godina, ona je vrlo pouzdana, a prema sinu je postupala brižno i s ljubavlju', izjavio je Rieck

'Ona nije više u stanju skrbiti se za odgoj i nadzor djeteta', izjavila je u utorak glasnogovornica službe nadležne za brigu o djeci u Potsdamu kraj Berlina.

Socijalna služba sad ispituje može li brigu o dječaku preuzeti njegova baka. Ukoliko se to dogodi, Chrstiane F. moći će redovito posjećivati sina.

Socijalna je služba u uskom kontaktu s obitelju otkad se Christiane 1995. preselila iz Berlina u okrug Potsdam-Mittelmark.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se