Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zaštitite se'

NA UDARU ŠPIJUNA 'Zaboravite na e-mail i vratite se tradicionalnoj pošti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Julian Assange novinarima preporučuje da, zbog opasnosti od špijuniranja, umjesto e-maila, koriste tradicionalne poštanske usluge.

Osnivač Wikileaksa, Julian Assange je u interviewu za belgijski list Le soir novinarima preporučio da umjesto e-mailova češće koriste tradicionalne poštanske usluge kako bi izbjegli potencijalno špijuniranje tajnih službi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro naoružani Europski špijuni upozoravaju: Oni su nova prijetnja, imaju oružje u podzemnim bunkerima, a planiraju seriju napada koje je nemoguće predvidjeti Ilustracija Otkrio niz zanimljivosti Javno istupio prvi crni špijun: ''Raditi za MI6 uzbudljivije je od filmova o Jamesu Bondu''

"Moja preporuka svima koji nemaju desetgodišnje iskustvo kriptografskih vještina - vratite se starim metodama i koristite tradicionalne poštanske usluge", savjetovao je Assange novinarima u Le Soiru.

Ovaj Australac tvrdi da 'tajne službe novinare tretiraju poput špijuna'. Protiv novinara koriste jednake metode kao i protiv špijuna, zbog čega bi oni trebali naučiti kontrašpijunske metode da bi zaštitili svoje izvore".

OPTUŽEN ZA IZDAJU Njemački špijun godinama odavao tajne Amerikancima, a 2014. i Rusima

Assange, koji će u ponedjeljak putem video konferencije u Theatre national u Bruxellesu sudjelovati u raspravi na temu "Politička transparentnost i zaštita privatnog života", novinarima savjetuje i "da se s izvorima informacija sastaju na konferencijama ili na mjestima s kojih oni koji špijuniraju izvan konferencijske zgrade ne mogu vidjeti da s njima ondje razgovarate".

"Obećali smo da ćemo u ponedjeljak otkriti niz dokumenata. Na njih čekaju brojni aktivisti, odvjetnici i borci za ljudska prava, ali i osobe koje su bile podvrgnute mučenjima", rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene