Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi skandal u Kini

Još jedna prijevara iz Kine: Lažno brašno iz svinjca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vasti u južnoj Kini upale su u bivšu svinjogojsku farmu gdje se lažno brašno od slatkog krumpira dobivalo od mješavine kukuruza, umjetne boje i parafina te se prodavalo kao specijalitet, objavili su državni mediji u petak pišući o posljednjem u nizu skandala koji pogađaju kinesku prehrambenu industriju.

Tvornica u gradu Zhoushanu u pokrajini Guangdong proizvodila je od veljače više od tone lažnog i opasnog brašna na dan, prenosi agencija Xinhua. Prodavano je s etiketom 'delikatesno brašno od slatkog krumpira', kao specijalitet iz susjedne pokrajine Hunan, dodaje agencija.

Pročitajte i ovo Ilustracija PROMJENA NA TANJURU Na police trgovina stiže nova, pomalo neobična vrsta hrane: Zdrava i slasna, a ne deblja - hoćete li biti dovoljno hrabri? Ilustracija Nakon zamrzavanja cijena hrane Prijeti li nestašica? Prva trgovina miče proizvode s polica: "Mi si taj gubitak ne možemo priuštiti"

>> Kinezi proizvode plastičnu rižu - za jelo!

Xinhua ne navodi je li tko uhićen ili obolio zbog konzumacije opasnog brašna. Brašno od slatkog krumpira često se u kineskoj kuhinji rabi za spravljanje tijesta i za poboljšanje okusa mesa. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene