Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majstori kopija ponovno na djelu

Kinezi proizvode plastičnu rižu - za jelo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako potrošači već znaju kako treba biti oprezan s robom kineskog porijekla jer može sadržavati štetne sastojke teško da je netko mogao i pomisliti da će se na tržištu naći lažna, plastična riža. No, i to se dogodilo.

Singapurski mediji izvijestili su kako neke kineske tvrtke masovno proizvode rižu čiji su glavni sastojci krumpir i plastika. Krumpir se najprije oblikuje u zrnca a potom se doda jedna vrsta sintetičke smole zahvaljujući kojoj ta 'riža' i nakon što se skuha ostaje tvrda baš kao integralna.

Pročitajte i ovo Plastika - 1 Kaznene prijave Inspektorat gotovo deset puta češljao osječku tvrtku: Imali su niz nepravilnosti, poznato koje su Požar kod Osijeka Otrovni dim i dalje se širi Poboljšava se stanje teško ozlijeđenog osječkog vatrogasca: "Sigurno će trebati još operativnih zahvata"

Honkoški pak mediji izvještavaju kako se ta vrsta riže prodaje u kineskom gradu Taiyuanu u provinciji Shaanxi. 'Ako pojedete tri zdjele takve riže isto je kao da ste pojeli jednu plastičnu vrećicu. Stvar je ozbiljna i istražit ćemo tvrke koje navodno proizvode takvu rižu', izvijestili su iz Udruge kineskih ugostitelja. 

Nažalost, to nije prvi put da se u Kini prodaje lažna riža. Jedna tvrtka iz provincije Shaanxi dodavala je okus običnoj riži kako bi dobila rižu 'Wuchang' koja je inače, nabolja riža u zemlji. Podsjetimo i da je 2008. godine najmanje šestero djece umrlo a 300.000 ljudi hospitalizirano zbog dodavanja melamina u mlijeko. Iste godine melamin je otkriven i u jajima.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene