Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema poziva

Još jedan misterij nestalog zrakoplova: Zašto nijedan putnik nije koristio mobitel?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na društvenim mrežama sve je žešća rasprava na pitanje - kako to da putnici nestalog malezijskog zrakoplova Malaysia Airlines Flight 370 nisu koristili mobitele.

Mnogi se sjećaju trenutaka zabilježenih telefonskim pozivima tijekom otmice zrakoplova United Flight 93, 11. rujna 2001. godine. Putnici su tada zvali svoje najbliže, zabilježeno je mnoštvo poziva koji su ujedno pokazali i njihove posljednje trenutke.

Da su zabilježeni pozivi iz nestalog malezijskog zrakoplova, misterij njegova nestanka vrlo bi brzo bio riješen. Pa, postavlja se pitanje, gdje su ti pozivi?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MH370 Kraj pomorske i zračne potrage za nestalim zrakoplovom Slika nije dostupna Mijenjao visinu Pilot 'divljao' s Boeingom u zraku da bi izbjegao radare!

Misterij leta MH370: Je li pozdrav 'U redu, laku noć' bio upozorenje?

Zrakoplov je možda letio previsoko ili prebrzo da eventualne pozive registriraju telekomunikacijski odašiljači, tvrde stručnjaci. No, još uvijek postoji šansa za pojavljivanjem potencijalnih poziva jer analiza u tom smjeru još nije dovršena.

'Dosada nismo zaprimili ni jedan dokaz od bilo koje telefonske tvrtke o primitku poziva iz nestalog zrakoplova', izjavio je direktor Malaysia Airlinesa, Ahmad Jauhari Yahya.

'No, ipak još provjeravamo. Postoje milijuni zapisa koji se procesuiraju. To je sve dio istrage koja je u tijeku', dodao je.

Podsjećamo, malezijski zrakoplov je nestao 8. ožujka ove godine i još uvijek se za njim traga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene