Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još 10 000 djece oboljelo od toksičnog kineskog mlijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske pokrajine prijavile su gotovo 10.000 novih slučajeva djece oboljele zbog konzumiranja mlijeka s toksičnom kemikalijom melaminom, pišu u petak lokalni mediji.

Skandal s kontaminiranim mlijekom za dojenačd privremeno je u četvrtak zasjenila vijest o lansiranju kineske letjelice s prvim taikonautima koji će poći u šetnju svemirom, no Peking se u petak opet suočava s javnom uzbunom i međunarodnim osudama. 

Pročitajte i ovo Ilustracija ODLUKA VLADE Sada je i službeno: Pogledajte nove najviše cijene ulja, mlijeka, brašna, šećera.. Krava - 2 negativan trend Pala proizvodnja mliječnih proizvoda, ali ne svih: DZS objavio podatke za prošlu godinu

>> Kinezi kontaminirano mlijeko zataškavali mjesecima

>> Kontaminirano mlijeko u Kini: Gotovo 13.000 djece hospitalizirano

Tisuće kineske djece liječi se u bolnicama jer melamin, štetan i jeftin dodatak mlijeku kojim su proizvođači željeli poboljšati sastav proteina, izaziva bubrežne kamence i od te je bolesti umrlo četvero djece.

Prema podacima ministarstva zdravstva u bolnicama se liječi 12.892 djece, od kojih je 104 teško oboljelo, a oboljenje drugih 40.000 ne zahtijeva poseban tretman.

Međutim, najnoviji podaci pokrajinskih zdravstvenih vlasti pokazuju da je ovoga tjedna dijagnosticirano najmanje 9.959 novih slučajeva oboljenja povezanih s toksičnom mlijekom, piše agencija Reuters.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene