Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvero ozlijeđeno

Jedna osoba poginula u eksploziji u tvornici u Srbiji. Sindikati: "Radnici rade u nesigurnim uvjetima"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Osamnaestogodišnji radnik je poginuo, a četvero ih je ozlijeđeno, od kojih jedna djevojka teško, u eksploziji koja se dogodila u pogonu za proizvodnju eksploziva i pirotehnike "Trajal Korporacije" u Kruševcu.

Mladić (18) poginuo je u eksploziji koja se jutros oko 9 sati dogodila u pogonu za proizvodnju gorive trake u sklopu tvornice Trajal u srpskom gradu Kruševcu.

Od četvero ozlijeđenih radnika tri su primljena u kruševačku opću bolnicu i u stabilnom su stanju, a jedna radnica s teškim ozljedama prebačena je na liječenje u Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.

"Prijatelju su čak popucali i prozori. Bilo je strašno, nismo znali što se događa. Toliko se jako treslo, kao da je neko bacio bombu", ispričao je jedan mještanin za Blic.

Pročitajte i ovo Ilustracija Muškarcu će suditi Oltar na kojem se par poseksao opet u funkciji: Sve je spremno za katolički obred, žena prihvatila kaznu

Prema priopćenju MUP-a Srbije, eksplozija je izazvala i požar, koji je brzom intervencijom lokaliziran.

Nesreću u "Trajalu" Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) nazvala je još jednom u nizu tragedija u domaćim tvornicama jer u proizvodnji s uvećanim rizikom radnici obavljaju posao u nesigurnim uvjetima.

Ocjena ASNS-a je da nedostatak adekvatne zaštitne opreme, pritisak da se preskoče propisane procedure, neažurnost, nedostatak kontrole i žmirenje inspekcije na očigledne propuste rezultiraju tragedijama.

Vodstvo tog sindikata zatražilo je od nadležnih državnih organa da se slučaj eksplozije u 'Trajalu' urgentno istraži i da javnost o tome bude "istinito i potpuno obaviještena", a odgovorni kažnjeni kao primjer i opomena svima koji zbog 'viših interesa zaboravljaju da su ljudski životi važniji i vredniji od profita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene