Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Špijunirali za Ruse

Jedan od najintrigantnijih špijunskih slučajeva dobiva epilog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najintrigantnijih špijunskih slučajeva dobiva epilog. U Njemačkoj počinje suđenje bračnom paru optuženom za špijuniranje u rusku korist.

Živjeli su mirno i neupadljivo, obiteljskim životom u predgrađu. Bračni par Anschlag izveden je pred sud. Optuženi su da su po nalogu Moskve više od 20 godina špijunirali. Bračni par uspio je vrbovati jednog nizozemskog diplomata. On im je dostavio desetke tajnih dokumenata o NATO-u i Europskoj uniji. Uhićeni su prije dvije godine.

Pročitajte i ovo Avion kompanije Finnair "Pogodilo je zračni pormet" Optužili Rusiju da ometa GPS signal iznad dijela Europe: "Obratit ćemo se NATO-u..." Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Kada je policija upala, gospođu Anschlag zatekli su kako preko radio postaje prima kodirane poruke. Par je uhvaćen nakon razbijanja ruskog špijunskog lanca u SAD-u - afere u kojoj je bila crvenokosa mlada špijunka Anna Chapman.

>>
Gruzija uhitila ruske državljane pod sumnjom da su špijuni

Mediji nagađaju je li Berlin informacije o njemačkim špijunima dobio od iste osobe kao i Amerikanci i kako je moguće da je par toliko dugo živio u Njemačkoj na osnovi lažnih dokumenata, a da nitko nikad nije posumnjao.

Zanimljiv je i podatak da je u vrijeme početka rada ovih špijuna za KGB, Vladimir Putin radio kao agent u Dresdenu. Nakon raspada Sovjetskog saveza, bračni je par nastavio raditi za Ruse.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene