Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza snage tržišta

Jean Tirole dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ekonomist Jean Tirole dobitnik je Nobelove nagrade za ekonomiju 2014. za svoju analizu snage tržišta i regulative, priopćila je u ponedjeljak Kraljevska švedska akademija znanosti.

"Jean Tirole je jedan od najutjecajnijih ekonomista našeg vremena", priopćilo je tijelo za dodjelu nagrade.

Pročitajte i ovo Narges Mohammadi, iranska aktivistica Iz zatvora Iranska aktivistica iz zatvora prokrijumčarila pismo te objavila: "Zalagat ću se za slobodu i jednakost čak i ako me to bude stajalo života" Dobitnici Nobelove nagrade za mir 2022. SVEČANOST U OSLU Primajući Nobela za mir, Ukrajinci i Rusi osudili Putinov rat: "Odsad je opiranje Rusiji ravno opiranju fašizmu"

Tirole je francuski profesor ekonomije s Fakulteta društvenih znanosti u Toulouseu i ravnatelj Instituta za ekonomiku industrije.

Tirole će dobiti 8 milijuna švedskih kruna, preračunato nešto manje od sedam milijuna kuna.

Nobelovu nagradu za mir dobila je Malala Yousufzai

Nagrada za ekonomiju, jedina koja nije spomenuta u Nobelovoj oporuci, službeno se zove Nagrada za ekonomske znanosti švedske središnje banke u sjećanje na Alfreda Nobela. Ustanovljena je 1969. godine.

Prošle godine Nobelova nagrada za ekonomiju dodijeljena je američkim znanstvenicima Eugeneu Fami, Larsu Peteru Hansenu i Robertu Shilleru za istraživanje koje je poboljšalo kvalitetu dugoročnih prognoza cijena imovine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene