Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer o obnovljivoj energiji

Japan za potpuno preispitavanje nuklearne politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski premijer Naoto Kan u utorak je izjavio da bi obnovljiva energija mogla postati glavni stup japanske energetske politike nakon najgore nuklearne krize u posljednjih 25 godina te da nuklearna politika te zemlje treba biti temeljito preispitana.

'Sadašnje temeljna energetska politika predviđa da se više od 50 posto ukupne električne energije osigurava iz nuklearne energije a da će 2030. 20 posto doći iz obnovljivih izvora. No, taj temeljni plan sada mora biti iz osnove preispitan nakon ovog velikog incidenta', rekao je Kan na konferenciji za tisak.

Po energetskom planu predstavljenom prošle godine Japan je rekao da planira najmanje 14 novih reaktora do 2030. Dužnosnici su priznali da bi moglo biti teško realizirati taj plan nakon nuklearne katastrofe s kojom se Japan suočio.

'Mislim da je nužno ići u pravcu promicanja prirodne i obnovljive energije', dodao je Kan i kao moguće alternativne izvore naveo vjetar, solarnu energiju i energiju dobivenu iz biomase u čemu Japan globalno zaostaje. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija UCJENA SNS-a? Zbog duga isključili struju jedanaesteročlanoj obitelji, gradonačelnica im poručila: ''Kako ste glasali, tako ste i dobili" Ilustracija Izbori na pragu Stare podjele ne vrijede: Pet plemena definirat će Europu, kojemu vi pripadate?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene