Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provokacije na presici

Janukovič govorio ruskim, a ne ukrajinskim!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko stotinjak novinara pojavilo se na službenoj presici ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča održanoj u u ruskom gradu Rostov-on-Don u blizinu ukrajinske granice.

Tijekom cijele konferencije ukrajinskog predsjednika koji je u bijegu, Viktora Janukovića, pljuštale su optužbe sa svih strana. Optuživalo se Ameriku i zapad za trenutno stanje u Ukrajini, novinare se stišavalo, a nekima se nije dozvoljavalo da postavljaju pitanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

Gotovo stotinjak novinara borilo se za riječ svaki put kad bi im se pružila prilika. Mnogi od njih nisu uspjeli postaviti pitanje ukrajinskom predsjedniku.

Janukovič: Vlast u Ukrajini preuzeli su profašisti!

Znakovito je da je Janukovič cijelu presicu održao na ruskom jeziku što je pomalo iznenadilo okupljene, a tim je potezom očito želio poslati i neku političku poruku.

Viktor Janukovič cijelo je vrijeme mirno sjedio za stolom i gotovo da se nije ni pomaknuo, te se nije previše uzbuđivao na brojna neugodna pitanja. Na pitanja koja su bila najškakljivija naprosto nije niti htio odgovoriti.

Na gotovo svaki Janukovičev odgovor svi su novinari burno reagirali, a predsjednik je uporno inzistirao da nikada nije naredio policiji da puca po prosvjednicima.

Čuo se podrugljivi smijeh: Na Majdanu Janukoviča slušali na radiju

Na neka pitanja Janukovič je odgovarao s visoka, pa je tako jednom novinaru na pitanje što je mislio kada je rekao da su ga Ukrajinci izdali odgovorio da ne razumije pitanje.

Novinari su ga pitali je li ga sram i osjeća li se krivim za kaos u Ukrajini, što su bila pitanja na koja je Janukovič odgovarao puno smirenije. Novinare je ponajviše zanimalo kakvu su njegovi odnosi s Putinom i Rusijom, a Janukovič je u par navrata okrivio Ameriku za indirektno podržavanje sukoba.

'Istina će izaći na vidjelo i istina će pobijediti'- tim je riječim završio press- konferenciju održanu u ruskom gradu Rostov-on-Don u blizinu ukrajinske granice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene