Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Janša: Prerano govoriti o priznanju Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša u nedjelju je izjavio da je prerano govoriti o tome kad će Slovenija priznati neovisnost Kosova.

Komentirajući za RTV Sloveniju proglašenje neovisnosti Kosova, Janša je rekao da će odluka slovenske vlade "u velikoj mjeri" ovisiti o sutrašnjem sastanku ministara vanjskih poslova Europske unije na kojem će se govoriti o Kosovu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Slika nije dostupna Press o američkom 'paklenom' planu: 'SAD namjerava natjerati 40 zemalja da priznaju Kosovo'

On je kazao da je u stalnom kontaktu s europskim čelnicima, te da je danas o tome govorio i s predsjednikom Europske komisije.

Na pitanje hoće li slovenska vlada u četvrtak na svom redovnom sastanku donijeti zaključak u vezi s Kosovom i predložiti ga parlamentu, budući da odluku o priznanju država donosi parlament, Janša je rekao da se prije redovne sjednice sigurno ništa neće dogoditi, a da o tome hoće li vlada u četvrtak predložiti priznanje Kosova "u ovom trenutku ne može reći".

Janša je podsjetio na osjetljiv položaj Slovenije koja u prvih šest mjeseci ove godine predsjeda Europskom unijom, te rekao da do ponedjeljka navečer nije moguće očekivati niti izjave europskih vlada u vezi s priznanjem Kosova.

Janša je rekao da je u sadašnjem trenutku potrebno učiniti sve da proglašenje neovisnosti Kosova "ne destabilizira dodatno prilike u regiji".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene