Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Najvažnije da nitko nije ozlijeđen'

Jandroković osudio napad na hrvatski konzulat u Duesseldorfu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković osudio je u Zagrebu napad na hrvatski konzulat u Duesseldorfu rekavši kako je najvažnije to što nema ozlijeđenih, a materijalna šteta je minimalna.

Ministar Jandroković rekao je i kako se čuo i s generalnim konzulom Vjekoslavom Križancem koji ga je izvijestio o tome da je njegovo zdravstveno stanje dobro te da nitko nije ozlijeđen, dok je materijalna šteta minimalna.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> Tijekom napada na konzulat vikao: 'Vi ratni zloćinci'

Napadač je uhićen, a motivi se ne znaju kazao je Jandroković, dodavši da trenutno traje istraga njemačke policije.

Na zgradu hrvatskog generalnog konzulata u Duesseldorfu jedna je osoba prijepodne bacila dva molotovljeva koktela. Prema priopćenju njemačke policije generalni konzul ambulatno je obrađen jer je došao u kontakt s prahom za gašenje požara, a požar koji je brzo ugašen uzrokovao je manju štetu na zgradi.

Prema onome što smo saznali ne radi se o osobnim motivima nesnošljivosti prema nekom od djelatnika konzulata, rekao je Jandroković, dodajući kako će se razlozi vidjeti kad njemačka policija da cjelovito izvješće.

Jandroković je pohvalio djelatnike konzulata koji su, kako je kazao, reagirali pribrano.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene