Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrijte na snimci

James Bond na summitu EU: Tko se to dovezao autom s oznakom '007'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usred špijunskog skandala koji je zasjenio summit Europske unije u Bruxellesu, pred zgradu u kojoj se summit održava stigao je automobil sa 'špijunskim' oznakama.

Summit Europske unije u Bruxellesu započeo je u sjeni špijunskih skandala, odnosno informacijama da su američke tajne službe masovno prisluškivale ne samo obične građane u pojedinim članicama EU, nego i njihove političke lidere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O američkom prisluškivanju Barroso: Privatnost je temeljno pravo, znamo što je totalitarizam Slika nije dostupna Novi špijunski skandal Bijesna Merkel nazvala Obamu: Čula sam da me prisluškujete!

>> Bijesna Merkel nazvala Obamu: Čula sam da me prisluškujete!

Poput bombe je odjeknula vijest da je prisluškivan i mobitel njemačke kancelarke Angele Merkel. Premda su Bijela kuća i Barack Obama osobno kancelarku pokušali uvjeriti da prisluškivanja trenutno nema te da ga neće ni biti, na izravno pitanje novinara glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney jučer nije htio odgovoriti je li prisluškivanja bilo u prošlosti.

Slučajno ili ne, ali baš nekako u skladu sa špijunskom tematikom, Merkel je do zgrade u kojoj se u Bruxellesu održava summit EU dovezena automobilom sa 'špijunskim' registarskim pločicama.

Riječ je o luksuznom Audiju s pločicama na kojima, uz nekoliko slova, stoji i broj '007', što je u popularnom filmskom serijalu i knjigama oznaka britanskog tajnog agenta Jamesa Bonda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene