Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još dva tjedna?

Izvanredno stanje na Tajlandu i dalje na snazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredno stanje u glavnom gradu Tajlanda Bangkoku možda će ostati na snazi još najmanje tjedan dana, izjavio je u nedjelju tajlandski premijer Abhisit Vejjajiva.

'Nadam se da ćemo, idućeg tjedna kad se opet sastanemo, osjetiti da se u društvo vratio mir i normalno stanje', rekao je on u svom redovnom tjednom televizijskom obraćanju javnosti. Izvanredno stanje odnosi se na glavni grad i okolno područje, ali osim donekle pojačane nazočnosti vojske nema nikakvih posljedica po svakodnevni život jer nema ni policijskog sata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanredno stanje na Tajlandu: Obustavljen promet, u planu i prekid nastave Slika nije dostupna Vojska zauzela Bangkok i svrgnula vladu

Vanredno stanje od protekle nedjelje

Premijer Abhisit Vejjajiva je prošle nedjelje u Bangkoku proglasio izvanredno stanje zbog prosvjeda kojima s nekoliko tjedana tražilo njegovu ostavku i održavanje prijevremenih izbora. Za razliku od prosvjeda oporbenih monarhista koji su koncem 2008. ubrzali pad vlade sklone bivšem premijeru Thaksinu Shinawatri, vojska ovaj put nije bila pasivni promatrač prosvjeda i nije oklijevala pucati u zrak pravim metcima kako bi rastjerala prosvjednike. Thaksin Shinawatra živi u inozemstvu otkako je zbog zloporabe ovlasti osuđen na dvije godine zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene